Лінкявічюс: санкції проти Росії повинні тривати

Четвер, 29 жовтня 2015, 12:16

Європа не пишається санкціями, які вона застосовує щодо Росії, проте їх слід продовжувати.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє видання Delfi.

 На його думку, Росії потрібно направляти сигнали, щоб ця країна "одумалася і почала нормально поводити себе на міжнародній арені".

"Тому і наші сигнали повинні бути не підбадьорливими, а цілком чіткими, такими, що відбивають нашу позицію не лише щодо Сирії, але і щодо України та інших питань.

Ми не раз говорили, що цією мовою санкцій ніхто не пишається і не вважає, що це спосіб спілкування між державами, але це стає практично єдиним засобом для того, щоб бути почутими. Це треба продовжувати", - сказав глава МЗС Литви.

За його словами, окремі скептичні голоси з приводу санкцій для Росії були завжди.

"Ніхто з нас не збирається воювати, створювати напруженість ми зі свого боку не маємо наміру, але ми не повинні нехтувати принципами, цінностями, зобов'язаннями", - підкреслив Лінкявічюс.

За його словами, одна з цілей російської пропаганди - стверджувати, що санкції не мають ніякого значення.

"У нас є інформація, що вони (санкції) насправді дають ефект. І обмеження на в'їзд політиків, підприємців у шенгенський простір - що б не говорили наші опоненти, ми прекрасно знаємо, що їхні діти навчаються в Західній Європі, їх нерухомість і банківські рахунки знаходяться в Західній Європі, і незручності, м'яко кажучи, для них дуже болючі", - Лінкявічюс.

Він зазначив, що, крім санкцій, немає інших засобів, щоб вплинути на Росію.

Раніше європарламентар від Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що деякі держави підтримують пропозицію скасувати частину санкцій щодо Росії під час найближчого обговорення цих санкцій вже у грудні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: