ЄС не скасує санкції проти РФ без виконання мінських угод - прем'єр Люксембургу

Четвер, 22 жовтня 2015, 14:57

Питання посилення або ослаблення введених Євросоюзом стосовно Росії санкцій залежатиме від виконання мінських угод.

Про це заявив у Києві прем'єр-міністр Люксембургу Ксавьє Беттель, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"28 членів ЄС мають одне єдине бачення ситуації: якщо мінські угоди не виконуватимуться – будуть нові санкції, якщо будуть виконані – тоді ми будемо говорити з інших питань... Але президент Порошенко, українська сторона має виконувати свої зобов'язання", - заявив Беттель.

Він зазначив, що на сьогоднішній день спостерігається припинення вогню на Донбасі. "Але припинення вогню – лише компонент мінських угод. Якщо ми підемо в правильному напрямку, то можливо і не потрібно буде говорити про нові санкції. Потрібно нам й інші пункти імплементувати", - сказав прем'єр-міністр Люксембургу.

Беттель відзначив важливість виконання всього пакета мінських домовленостей при розгляді питання про санкції щодо Росії.

"Якщо лише один пункт виконуватиметься – зняти санкції ми не можемо, тому що ці санкції є результатом урахування всієї ситуації. А якщо ми розглядаємо весь контекст, то треба користуватися всіма можливостями. І це не лише моя думка, це консолідована позиція Є", - пояснив він.

Прем'єр Люксембургу також зазначив, що у разі виконання мінських угод, ЄС змушений буде реагувати, "однак на сьогодні ситуація з дотриманням перемир'я дуже вразлива, і поки що складно сказати, яким буде наше рішення 31 грудня".

Люксембург наразі головує в Раді ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: