МЗС Британії: нові кризи в ЄС не зменшать підтримку України

Вівторок, 6 жовтня 2015, 17:21

Велика Британія продовжить підтримувати Україну незважаючи на те, що Європу відволікають інші кризи.

Про це у статті для "Європейської правди" написав один з керівників МЗС Британії, міністр у справах Європи Девід Лідінгтон.

"На жаль, наш світ стає все більш небезпечним, і я знаю, що українців непокоїть те, що Європу відволікають інші кризи.

Але ви можете бути впевненими, що Велика Британія продовжить підтримувати Україну і надавати постійну допомогу українському уряду та суспільству", - написав він.

Зокрема, міністр наголосив, що Британія і надалі надаватиме підтримку українській армії шляхом надання нелетальної допомоги, консультування та проведення короткострокових навчань, мета яких – підвищити обороноздатність українських Збройних сил.

"Наш міністр оборони Майкл Феллон під час свого недавнього візиту до України оголосив про подальші військові навчання. Серед них – тренування з пошукових операцій, організації оборони в умовах міст та інженерної роботи", - нагадав Девід Лідінгтон, додавши, що ці домовленості підтвердив і прем’єр Британії Девід Кемерон.

Крім того, він наголосив, що Британія не визнає і не визнаватиме незаконну анексію Криму. Зокрема, міністр зазначив., що Британія занепокоєна ситуацією з правами людини в Криму і порушеннями прав кримських татар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: