Росія продасть Китаю винищувачі Су-35 на $2 млрд

П'ятниця, 20 листопада 2015, 10:03

Китай домовився з Росією про купівлю 24 винищувачів Су-35. Загальна сума угоди складе більше $2 млрд.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Прес-секретар російського державного конгломерату "Ростек" підтвердив підписання угоди між двома країнами, але відмовився повідомити подробиці.

Угода робить Китай першим іноземним покупцем Су-35, який є одним з найбільш передових військових літаків Росії. Це також один з найбільших контрактів на військові літаки, який був коли-небудь підписаний між двома країнами.

Су-35 

Росія і Китай ведуть переговори про купівлю Су-35 протягом декількох років, а в 2012 році обидві сторони підписали попередню угоду в Пекіні.

Москва прагне поглиблення торговельних і фінансових зв'язків з Пекіном через майже повне припинення економічних зв'язків із Заходом.

Поки не ясно, коли Китай має намір платити за Су-35.

Китайська делегація також провела переговори з російським виробником авіаційних двигунів про можливий спільний розвиток і виробництво двигунів для військових літаків. Йдеться, в тому числі, про двигун АЛ-41Ф-1С, який встановлений на Су-35.

Китай в останні роки розробив сучасні винищувачі J-10, J-11 і J-31, але їхні двигуни поступаються російським, а також американським і європейським.

Військові аналітики вважають, що без сучасних двигунів, літаки Китаю можуть опинитися в невигідному становищі в бою проти американських F-35 і F-15, європейських Eurofighter Typhoon і французьких Rafale.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.