Порошенко заявив, що підписав "безвізові закони"

Субота, 21 листопада 2015, 14:42

Президент Петро Порошенко заявив, що підписав "безвізові закони", які раніше ухвалив український парламент.

Про це глава держави заявив у своєму зверненні до українського народу 21 листопада з нагоди Дня Гідності і Свободи, якеоприлюднила прес-служба президента. 

"Тільки що, ще чорнило не висохло, я підписав пакет так званих "безвізових законів". Ми виконали технічні умови і очікуємо рішення ЄС щодо перспектив запровадження безвізового режиму", - заявив Порошенко.

"Вчора завершився процес ратифікації угоди про асоціацію всіма 28-ма членами ЄС. Зазвичай на це йдуть довгі роки; ми впоралися за 17 місяців від дня підписання цієї угоди. З 1 січня починає повноцінно діяти поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Євросоюзом, якби Росія не тужилася зірвати цей процес", - зазначив президент.

Він додав, що "у листопаді 2013-го революція лише почалася, і говорити про завершеність можна буде лише тоді, коли ми виконаємо програму європейських змін".

"Виконано одну із ключових вимог людей — повне перезавантаження влади", - заявив Порошенко.

"Знаю, що люди невдоволені якістю та швидкістю змін. Реформи, які вже почалися, ще не обернулися підвищенням рівня життя людей. Війна ще ніде і ніколи не призводила до процвітання. Ми ж пережили і все ще переживаємо і воєнні дії на нашій території, і широкомасштабну економічну агресію: Росія повністю закрила свої ринки для наших виробників і для наших товарів", - нагадав президент.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.