Британія витратить 254 млрд євро на військове устаткування

Понеділок, 23 листопада 2015, 09:56

Протягом наступного десятиліття Велика Британія витратить 178 млрд фунтів стерлінгів (близько 254 млрд євро) на нове військове устаткування.

Про це йдеться в статті прем'єр-міністра Британії Девіда Кемерона для The Telegraph.

Зокрема, за словами глави уряду, країна планує створити дві нові ескадрильї винищувачів "Тайфун", та додаткову ескадрилью бойових літаків F35.

Крім того, Британія придбає дев'ять морських патрульних літаків для захисту ядерного стримування та вистежування ворожих підводних човнів.

Також Кемерон оголосив про створення нових "ударних бригад" до 5 тисяч військових в кожній, повністю обладнаних для швидкого розгортання та реагування на всі загрози.

Водночас, як зауважив прем'єр-міністр Британії, найближчим часом він запропонує розглянути можливість приєднатися до авіаударів по ІДІЛ в Сирії.

Ми не можемо залишити тягар і ризики захисту нашої країни на інших. Такі дії будуть одним з ключових елементів всеосяжної, довгострокової стратегії, щоб перемогти ІДІЛ, паралельно з основними міжнародними зусиллями з метою покласти кінець війні в Сирії", - написав Кемерон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія збільшить витрати по боротьбі з тероризмом на 30%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.