Британські винищувачі перехопили два російських бомбардувальники Ту-160

П'ятниця, 20 листопада 2015, 15:46

Британські винищувачі "Typhoon" були підняті з військової бази в Шотландії для перехоплення двох російських бомбардувальників поблизу британського повітряного простору над Атлантичним океаном в четвер увечері.

Про це заявив офіційний представник Міністерства оборони, повідомляє Reuters.

"Літаки піднялися з бази ВПС Лоссімут на перехоплення двох російських літаків Ту-160, що летіли в область інтересів Великої Британії в міжнародному повітряному просторі над Атлантикою, і залишалися з ними, поки ті не залишили район", - сказав офіційний представник Міноборони.

Це вже не перший випадок перехоплення російських Ту-160 британськими літаками. На початку вересня пілоти винищувачів Typhoon ідентифікували два російських екіпажи та супроводили їх за межі зони інтересів Британії.

У країнах Балтії та Великобританії неодноразово заявляли, що польотами своїх літаків у їх меж Росія демонструє силу і тестує реакцію НАТО.

Ту-160 (за кодифікацією НАТО: Blackjack) - надзвуковий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець. Це найважчий бойовий літак у світі і також найшвидший бомбардувальник.

Літак озброєний крилатими ракетами, які Росія вже задіяла для бомбардувань в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.