Лідери ЄС підтримали ідею створення єдиної прикордонної служби

П'ятниця, 18 грудня 2015, 09:47

Лідери ЄС погодилися розглянути пропозиції Єврокомісії  щодо зміцнення зовнішніх кордонів спільноти і створення єдиної прикордонної служби.

Про це йдеться у рішенні, прийнятому за результатами першого дня саміту.

"На мій погляд, найбільш важливе обговорення сьогодні було стосовно зовнішніх кордонів ЄС. Сьогодні ми можемо бути налаштовані більш оптимістично, бо всі лідери домовились захищати Шенген", - заявив президент Європейської ради Дональд Туск, який вже давно наголошував на необхідності захисту зовнішніх кордонів ЄС.

"Ми домовилися в прискореному режимі вивчити пропозицію Єврокомісії зі зміцнення зовнішніх кордонів ЄС, в тому числі її ідею щодо єдиної прикордонної служби", - сказав Туск.

За його словами, міністри мають виробити свою позицію до кінця червня, однак, за словами Туска, широке визнання лідерів означає, що "в майбутньому Європа не залишатиметься вразливою через недостатню захищеність кордонів Шенгену".

Раніше повідомлялося, що за ініціативою Єврокомісії планували створити єдиний орган з охорони сухопутних і морських кордонів. Постійний склад нової прикордонної охорони має становити тисячу осіб. Ще щонайменше півтори тисячі мають бути у резерві із готовністю до розгортання у 72 години

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.