Підлеглий Шокіна не зміг скасувати конкурс на антикорупційного прокурора

оновлено
Середа, 9 грудня 2015, 15:41

Один із кандидатів на посаду керівника Антикорупційної прокуратури, який не пройшов конкурсний відбір, оскаржуватиме всі ключові рішення конкурсної комісії.

Про це повідомляє прес-служба Центру протидії корупції.

"Сьогодні в Окружному  адміністративному суді м. Києва працівник Генеральної прокуратури Стоцький Микола - один із відхилених кандидатів на посаду керівника Антикорупційної прокуратури - оскаржуватиме всі ключові рішення конкурсної комісії, а не лише пов’язані з ним особисто", - йдеться у повідомленні.

У разі рішення суду на користь позивача, конкурс доведеться провадити від самого початку.

Таким чином, суд може, фактично, заблокувати роботу Антикорупційної прокуратури, а значить - і Національного антикорупційного бюро України, ще на кілька місяців.

На своєму засідання Окружний адміністративний суд Києва не задовольнив його клопотання Стоцького, повідомляє Українська правда.

"Рішенням суду не задоволений, збираюся подавати апеляцію. Суд знаходиться під значним тиском преси та громадськості, а комісія порушила законодавство", - заявив Стоцький після засідання.

Він вважає, що його можуть звільнити з лав Генпрокуратури, проте не уточнив, чи його подання в суд може стати причиною цього.

Письмове рішення суду буде надано за три дні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЄС привітали завершення процесу створення Антикорупційної прокуратури,яке було однією з ключових вимог для запровадження безвізового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.