Яценюк: суспільство змусило змінити склад антикорупційного органу, дякую за це

П'ятниця, 20 листопада 2015, 09:58

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк визнав, що зміни у антикорупційній політиці держави часом доводиться здійснювати лише під тиском громадянського суспільства.

Про це він заявив, виступаючи на відкритті щорічного Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Зокрема, Яценюк розповів про проблему, яка виникла при утворення Національної агенції з питань запобігання корупції (НАЗК) влітку 2015 року. Тоді лунали звинувачення про те, що уряд сформував фіктивну комісію з призначення керівництва НАЗК і таким чином поставив під загрозу весь процес створення НАЗК, а також – процес безвізового діалогу, в рамках якого э вимога про початок роботи незалежної НАЗК.

"Громадянське суспільство підняло питання про те, що ми призначили за непрозорою процедурою керівний комітет національного антикорупційного агентства. Я змінив свою думку. І я підписав постанову про зміну призначеного органу", - розповів Яценюк.

Він також подякував експертній спільноті за лобіювання антикорупційного пакета в рамках ПДВЛ, що був підтриманий Верховною радою в листопаді після жорстких дискусій.

"Громадянське суспільство  чітко виступило з вимогою – ухваліть ці закони. І це стало ще одним аргументом для представників влади, щоби затвердити його", - зазначив прем’єр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.