У Берліні планують збудувати найбільший у Німеччині табір для біженців

Четвер, 21 січня 2016, 15:24

Німецький аеропорт "Берлін-Темпельгоф", який нині не діє, може перетворитись на найбільший у ФРН табір для біженців.

Відповідні плани обговорили у четвер на засіданні мерії Берліна, повідомляє Deutsche Welle.

Уряд Берліна має намір побудувати нові притулки на частині аеродрому, площа якого становить 380 гектарів, в результаті чого там можна буде розмістити до 7 тисяч біженців.

У разі реалізації цих планів Темпельгоф стане найбільшим табором для біженців у Німеччині. На даний момент більше 2 тисяч біженців вже розміщені в ангарах аеропорту.

Берлінське відомство з питань здоров'я та соціальної політики, відповідальне за реєстрацію біженців, через холодну погоду намагається терміново знаходити притулок для сотень нових мігрантів, які прибувають щодня.

Місцеві політики і жителі виступають проти планів будівництва табору на місці аеропорту, адже, на їхню думку, це суперечить проведеному в 2014 році референдуму. Тоді мешканці висловилися проти забудови зеленої зони аеропорту.

І хоча берлінські міські чиновники переконують, що біженців розмістять лише на період трьох років, критики стверджують, що пом'якшення або скасування заборони на забудову аеропорту дозволить зацікавленим забудовникам домогтися свого у довгостроковій перспективі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.