Британські фірми зобовʼяжуть повідомляти про різницю у зарплатах чоловіків і жінок

П'ятниця, 12 лютого 2016, 18:13

Фірми Великої Британії будуть змушені публікувати дані про різницю у рівні оплати праці чоловіків та жінок.

Про це повідомляє ВВС.

За інформацією видання, фірми, на яких працює більше ніж 250 співробітників, будуть змушені розкрити інформацію про різницю в зарплатах, яка платиться чоловікам та жінкам.

Правила торкнуться близько 8 000 роботодавців по всій Великій Британії.

Відповідне розпорядження уряду буде опубліковане незабаром.

Як відзначає видання, таким чином міністр у справах рівності і прав жінок Ніккі Морганз хоче зʼясувати, в яких галузях найбільша різниця у зарплаті для жінок та чоловіків.

Перші розрахунки фірми мають розпочати від квітня 2017 року – за 12 місяців до початку першої публікації. 

Роботодавці будуть зобов'язані публікувати цифри щодо "гендерного розрив" в оплаті праці на спеціальних сайтах. Вони повинні будуть звітувати щорічно, а керівники повинні будуть підписувати цифри особисто.

За даними профспілок, останні розрухнки показують, що жінки у Великобританії як і раніше, заробляють в середньому на 20% менше, ніж чоловіки.

Втім, управління Національної статистики зʼясувало у листопаді минулого року, що розрив між чоловіками і жінками в оплати праці штатних працівників становив 9,4% у 2015 році, порівняно з 9,6% у 2014 році.

Видання нагадує, що влітку минулого року прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон пообіцяв ліквідувати різницю в оплаті праці між чоловіками та жінками протягом життя одного покоління.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.