Британські медики провели страйк через замороження підвищення зарплати

Понеділок, 13 жовтня 2014, 15:11

Співробітники британської національної служби охорони здоров'я провели чотиригодинний страйк через замороження підвищення заробітної плати.

Про це пише BBC.

У забастовці взяли участь працівники служби швидкої допомоги, медсестри та акушери. Медики відмовилися виконувати частину роботи, у тому числі і проводити певні операції, які не є терміновими.

Співробітники національної служби охорони здоров'я виступають проти замороження підвищення їм заробітної плати на 1%. Медики заявляють, що за часи перебування при владі коаліційного уряду їхні реальні доходи скоротилися на 15%.

"Ми проаналізували ситуацію, і дійшли висновку, що в разі підвищення заробітної плати нам доведеться звільнити близько 4 тис. медсестер цього року і близько 10 тис. - наступного", - заявив міністр охорони здоров'я Великої Британії Джеремі Хант.

Профспілки звинувачують Ханта у зрадництві. Вони вважають, що через нього медики відчувають, що їхні послуги не цінують.

"Той факт, що значна кількість профспілок, які представляють національну службу охорони здоров'я, бере участь у страйку, має надіслати чіткий сигнал уряду", - заявила голова однієї з медичних профспілок Крістіна Маканеа.

Слід зазначити, що до початку страйку британські медики узгодили всі питання, щоб забезпечити роботу невідкладних служб.

Чотиригодинний страйк продовжиться "італійською забастовкою" (загальна назва забастовки, за якої робота виконується чітко за всіма правилами і нормами. - Ред.), що триватиме чотири дні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.