Греція погрожує ЄС блокуванням рішень по мігрантам

Четвер, 25 лютого 2016, 09:23

Греція погрожує блокувати рішення ЄС щодо мігрантів, якщо країна залишиться на одинці з проблемою мігрантів у період економічної кризи.

Про це заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас, повідомляє Deutsche Welle.

Ціпрас заявив, що відтепер Греція не буде погоджуватись на пропозиції ЄС щодо вирішення міграційної кризи, якщо всі її партнери по ЄС не братимуть участі у переселенні та розселенні біженців.

"Греція не погодиться на пропозиції (ЄС) якщо обов'язковість розподілу часу і обов'язків між країнами-членами наразі не гарантований", - додав він.

"Ми робили і будемо продовжувати робити все від нас залежне, щоб забезпечити всіх людей, якої прибули до нас", - сказав він.

Грецький прем'єр-міністр в коментарі також обурився тим, як Австрія і дев'ять інших країн після зустрічі в середу, індивідуально вирішивши обмежити потік біженців в їх країни. Ні Греція, ні Німеччина не була запрошені на саміт.

"Ми не будемо миритися з тим, що низка країн будуть будувати паркани та стіни на кордонах не прийнявши навіть одного біженця", –  наголосив Ціпрас, додавши, що його країна буде вимагати обов'язкової участі всіх країн ЄС у переселенні біженців.

Ціпрас також поспілкувався з канцлером ФРН Ангелою Меркель, вони домовилися про посилення заходів по боротьбі з контрабандистами в Егейському морі, щоб зменшити наплив мігрантів.

Раніше повідомлялося, що угорський уряд вирішив провести референдум щодо обов'язкових квот ЄС на мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.