Від початку року більшість мігрантів прибувають до Німеччини без документів

Середа, 24 лютого 2016, 07:36

Протягом січня 2016 року більшість мігрантів, які прибули до ФРН, не мають при собі дійсних посвідчень особи.

Про це з посиланням на Berliner Morgenpost передає Deutsche Welle.

Видання цитує інтерв'ю представника МВС, з якого випливає, що  в перший місяць поточного року близько 77 відсотків усіх мігрантів, яких на кордоні зареєструвала федеральна поліція, не мали необхідних документів, що засвідчують особу.

Така ситуація створює великі труднощі для органів безпеки, а також Федерального відомства у справах міграції та біженців (BAMF). Адже без наявності посвідчення особи відомство не може ухвалити рішення про надання притулку мігрантові, поза як без посвідки особи неможливо навіть встановити країну походження прохача притулку.

В свою чергу голова профспілки німецької поліції (GdP) Олівер Мальхов наголошує на тому, що мігранти, якіприбувають без документів, мають можливість неодноразово реєструватися, повідомляючи про себе різні дані, і це може поставити під загрозу безпеку країни.

Крім того, за словами Мальхова, відсутність достовірної інформації про біженців значно ускладнює їх висилку на батьківщину в разі відхилення клопотання про притулок.

Причини, за якими мігранти можуть не мати при собі документів, в МВС журналістам не назвали. А ось у правозахисній організації ProAsyl пояснюють, що в багатьох країнах представники опозиції не можуть оформити документи, тому що побоюються активного політичного переслідування.

Раніше повідомлялося, що з початку року до Європи морем прибуло понад 100 тис. мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.