Понад 90% мігрантів минулого року скористалися послугами злочинців

Середа, 24 лютого 2016, 14:12

Понад 90% нелегальних мігрантів, що прибули в Європу минулого року, скористалися послугами злочинців.

Про це пише The Financial Times з посиланням на доповідь Європолу.

Як заявляє Європол, нелегальний бізнес з перевезення мігрантів до Європи має мільярдні прибутки і швидко розростається. Наразі мережа контрабандистів і торгівців людьми налічує понад 40 тисяч людей.

"Лише в 2015 році кримінальна мережа з перевезення мігрантів, за нашими оцінками, мала прибуток від 3 до 6 мільярдів євро. Ці цифри можуть подвоїтись і навіть потроїтись, якщо ситуація з міграційною кризою збережеться в найближчі роки" - заявили в Європолі.

В доповіді йдеться, що причетні до перевезення мігрантів є вихідцями з понад сотні країн, але найчастіше це громадяни Болгарії, Єгипту, Угорщини, Іраку, Косово, Пакистану, Польщі, Румунії, Сербії, Сирії, Тунісу та Туреччини.

44% кримінальних мереж створені представниками країн, що не входять в ЄС. У більш ніж третину злочинних угруповань входять виключно громадяни ЄС. Решта груп змішані.

Крім того, Європол виявив понад 230 місць, в ЄС і за його межами, де укладаються злочинні угоди з незаконного перевезення мігрантів.

В числі європейських міст, де мігрантам допомагають дістатися до інших регіонів ЄС, Європол називає Афіни, Берлін, Будапешт, Копенгаген, Лондон, Мадрид, Париж, Рим та інші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: