Уряд Німеччини хоче встановити ліміт 5 тис. євро на розрахунки готівкою - ЗМІ

Середа, 3 лютого 2016, 11:20

Федеральний уряд наполягає на запровадженні ліміту в 5 тис. євро на готівкові операції.

Видання Frankfurter Allgemeine Zeitung повідомляє, що такі плани в міністерстві фінансів ФРН пояснюють необхідністю посилення боротьби з фінансуванням тероризму, зокрема, ІДІЛ.

Відтак, в уряді пропонують встановити, що платежі на суму більше 5 тис. євро потрібно здійснювати через банк.

"Світ після терактів в Парижі, але вже не буде таким, як був раніше. Кожен має пам'ятати про те, що готівка є одним з важливих засобів для терористів", – йдеться у коментарі міністерства фінансів щодо необхідності запровадженян таких обмежень.

Як зазначив  представник Німецького торгового об'єднання Ульріх Бінненбесель, така ініціатива уряду, навряд чи знайде значну підтримку  у супісльства.

Розкритикували наміри уряду і юристи, які спеціалізуються на захисті прав споживачів.

Вони вказують, що "обмеження на готівкові розрахунки – це порушення права на  конфіденційность, яке не має бути під загрозою".

Навіть банки не сприйняли цю урядову ініціативу, не дивлячись на те, що таке рішення може призвести до зростання карткового бізнесу.

"Якщо таке рішення є необхідним, то воно повинне ухвалюватися на загальгоєвропейському рівні", - цитує видання прес-секретаря Федеральної асоціації німецьких банків.

Вітм, видання відзначає, що плани по ліміту підтримують в урядах федеральних земель Саар і Північний Рейн-Вестфалія.

Доцільною таку ініціативу вважають і в Соціал-демократичної партії Німеччини, де вважають, що у людей не може бути "зрозумілих законних" причин платити за що-небудь більше €5 тисяч готівкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.