G20: треба перекрити канали фінансування тероризму

Понеділок, 16 листопада 2015, 19:51

Країни G20 виступили за спільну боротьбу з терроризмом і перекриття каналів його фінансування.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій після саміту "Великої двадцятки" в Антальї.

"Ми переконані в необхідності перекрити канали фінансування терроризму, особливо шляхом підсилення співпраці з обміну інформацією і шляхом замороження рахунків терористів, криміналізації фінансування терроризму, накладення санкцій на режими, що пов'язані з терроризмом чи фінансують тероризм", - йдеться у документі.

При цьому лідери G20 одноголосно засудили всі акти терроризму, які не можуть бути виправдані жодними обставинами. Зокрема, вони суворо засудили теракти в Парижі 13 листопада і Анкарі 10 жовтня.

"Ми лишаємось єдині у боротьбі з терроризмом. Поширення терористичних організацій і істотне збільшення терористичних актів підривають мир у світі і ставлять під загрозу зусилля зі зміцнення глобальної економіки задля сталого зростання і розвитку", - йдеться в заяві лідерів G20.

Водночас вони нагадали, що терроризм не слід асоціювати з певною релігію, національністю чи етнічною группою.

Лідери G20 також висловили занепокоєність "зростанням потоку іноземних терористів-бойовиків та загрозою, яку вони становлять для всіх держав, включно із країнами походження, транзиту та призначення".

Велика двадцятка протидіятиме цій загрозі, застосовуючи такі заходи, як "оперативний обмін інформацією, покликані виявити пересування терористів заходи на кордонах, профілактичну роботу та необхідні заходи реагування з боку органів кримінального правосуддя". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: