Німеччина збирається виділити 500 млн євро для біженців з Сирії в сусідніх країнах

Середа, 3 лютого 2016, 09:48

Влада Німеччини має намір виділити Управлінню ООН у справах біженців (UNHCR) додатково 500 мільйонів євро для того, щоб допомогти у вирішені надзвичайної ситуації, яка склалася з біженцями у сусідніх із Сирією країнах.

Про це має заявити канцлер ФРН Ангела Меркель на конференції фінансових донорів, яка відбудеться в Лондоні, передає Deutsche Welle.

На цій конференції зберуться представники понад 70 країн. Головною темою зустрічі стане обговорення шляхів мобілізації грошових коштів для полегшення долі жертв громадянської війни в Сирії.

Організація обʼєднаних націй вже підрахувала, що загалом на потреби біженців світове співтовариство має знайти більше 7 мільярдів євро.

Видання цитує голову зовнішньополітичної комісії Бундестагу Норберта Реттгена, який закликав інші країни до надання негайної допомоги Сирії.

"Люди голодують. Люди вмирають. Їм зараз потрібна допомога, в іншому випадку смерть прийде раніше грошей", - заявив Реттген.

Головне при цьому, на думку політика те, щоб зібрані гроші дійшли до людей у Сирії. Потрібно звернутися з відповідною вимогою до Росії та іншим силам, які "зовні" підтримують режим Башара Асада. 

Раніше повідомлялося, що у Німеччині планують витратити 600 млн євро на розміщення біженців у готелях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.