У Німеччині планують витратити 600 млн євро на розміщення біженців у готелях

Вівторок, 2 лютого 2016, 12:49

Уряд Німеччини через нестачу місць у притулках для біженців шукає альтернативні варіанти їх розміщення.

Про це повідомляє EurActiv.

Уряд Ангели Меркель веде переговори про контракт на суму близько 600 млн євро з готельною мережею "Grand City Hotels".

За даними ЗМІ, наразі ведуться переговори про розміщення 10 тисяч біженців. Згідно із пропозицією, німецький уряд платитиме 50 євро за ніч або 18 тисяч євро на рік за кожного біженця.

Пропонована угода буде у форматі "все включено" і до неї входять догляд, інтеграція та орієнтація біженців у німецькому суспільстві.

Оскільки дефіцит місць вже став проблемою для німецької влади, вона готова витратити 600 млн євро у разі укладення довгострокової угоди.

Готельна мережа, із якою ведуться переговори, має надати 22 готелі. Експерти відзначають, що пропонована угода є привабливою, так як це буде гарантувати заповнюваність вище середньої по галузі.

План уряд вже потрапив під вогонь критики за потайний спосіб його узгодження і той факт, що пропозиція не виносилася на тендер.

Критики також зазначили, що цифра в 10 тисяч біженців - це приблизно та ж сама цифра, яка відповідає кількості бездомних у Берліні і, що гроші платників податків будуть використані для надання житла людям, які не є громадянами Німеччини.

Раніше повідомлялося, що розміщення, обслуговування та інтеграція біженців, що включає мовні курси, обійдеться Німеччині в 2016-2017 роках майже в 50 мільярдів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.