У Франції Facebook можуть оштрафувати на 150 тис. євро - ЗМІ

Вівторок, 9 лютого 2016, 16:06

Французький регулятор інформаційної сфери стверджує, що Facebook порушує закони про конфіденційність користувачів.

Про це пише The Wall Street Journal.

Французька національна комісія з інформатики і дотримання погрожує накласти штраф на соціальну мережу у тому випадку, якщо Facebook не змінить свої правила щодо обробки даних про користувачів.

У 17-сторінковому наказі організації від 26 січня цього року вказується, що Facebook має протягом трьох місяців змінити безліч способів збору та використання інформації про інтернет-користувачів. В іншому випадку на соцмережу може бути накладений штраф у розмірі 150 тис. євро.

Французький регулятор вимагає від Facebook, щоб, серед іншого, адміністрація соцмережі інформувала людей, які не мають аккаунта в Facebook, про те, що їх інтернет-серфінг відстежується за допомогою кнопки "Like". Це робиться з метою зібрати інформацію про користувача, в тому числі й про його релігійні переконання, сексуальну орієнтацію та іншу конфіденційну інформацію.

Також французьке відомство вимагає від Facebook припинити відправку даних у США, на основі трансатлантичного договору "Безпечна затока", який був визнаний недійсним за рішенням Суду Європейського Союзу в минулому році.

Відзначимо також, що звинувачення на адресу мережі, які лунають у Франції, є продовженням низки розслідувань, які раніше розпочали регулятори Нідерландів, Іспанії, Бельгії та Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.