Юнкер нагадав про необхідність змінити закон про електронне декларування

П'ятниця, 11 березня 2016, 13:52

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер нагадав українській владі  про необхідність вдосконалити закон про електронне декларування.

Про це він заявив під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, повідомляє сайт адміністрації президента.

"Співрозмовники обговорили зміни до закону про електронне декларування і привітали досягнення компромісу в переговорах України та Єврокомісії щодо внесення цих змін", - говориться в заяві.

"Жан-Клод Юнкер висловив сподівання щодо позитивного рішення Верховної Ради щодо законодавчого врегулювання питання електронного декларування у відповідності до стандартів ЄС, що стане значним кроком уперед у реалізації антикорупційної політики і дозволить Україні за кілька років інтегруватися до Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що юристи та експерти Європейського Союзу спільно з представниками України напрацювали компромісне рішення щодо поправок в закон про електронне декларування, які необхідні для введення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Нагадаємо, 18 лютого Верховна рада ухвалила три закони: про прокуратуру, про Нацагенцію з повернення та управління незаконно виведеними активами та про спецконфіскацію і арешт майна.

Всі три ЄС визнав такими, що повністю відповідають європейським вимогам.

Водночас, представництво ЄС в Україні публічно обурилося з приводу закону про електронні декларації, ухваленого Радою у вівторок - в ньому виявилися норми, які суперечать вимогам ЄС та порушують зобов'язання України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.