Закон про електронне декларування треба змінювати - депутат

П'ятниця, 19 лютого 2016, 14:50

Ухвалений Верховною радою у вівторок законопроект №3755 щодо електронного декларування, який був розкритикований ЄС, потрібно змінювати.

Про це заявила народний депутат Іванна Климпуш-Цинцадзе, йдеться в статті "Візовий прорив у Раді – чому ЄС заплющить очі на скандальні норми" на "Європейській правді".

"Зараз у законі є заборона на користування безоплатними послугами. Або, якщо я користуюся ними, то маю сплатити податок",  - відзначила вона.

"Простий приклад: мене зараз покликали в Європарламент  за рахунок ЄС, а далі я маю летіти в Берлін на запрошення німців. За законом, тепер я маю дізнатися, скільки коштує переліт і готель і заплатити з цієї суми податок",  зауважила депутат.

"У мене є вибір – не їхати і не подавати позицію України, або платити чималий податок за свою поїздку. Хіба це нормальна ситуація?" - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо,   представництво ЄС в Україні публічно обурилося з приводу закону про електронні декларації, ухваленого Радою у вівторок - в ньому виявилися норми, які суперечать вимогам ЄС та порушують зобов'язання України.

Раніше повідомлялося, що у вівторок Рада ухвалила закон, який вивів з електронного декларування значну частину активів посадовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: