В комісії з обрання НАЗК наполягають: Рябошапка - не найкращий кандидат

Вівторок, 15 березня 2016, 12:15

Член комісії з обрання членів Національної агенції з питань запобіганні корупції Віктор Шлінчак стверджує, що Руслан Рябошапка не є найрейтинговішим кандидатом на призначення в НАЗК, а також наполягає, що в понеділок була можливість обрати інших членів цього органу.

Про це Шлінчак заявив у коментарі "Європейській правді", надавши копію зведення про результати оцінювання кандидатів та їх обговорення.

Таблиця свідчить, що за результатами оцінювання найбільше набрав юрист Микола Хавронюк (член правління Центру політико-правових реформ), на другому – Володимир Купрій (експерт проекту "Реформа державної служби в Україні"), третій – Руслан Рябошапка (член антикорупційної групи РПР), четверта – Юлія Тищенко (експерт УНЦПД).

 таблиця з позначками Віктора Шлінчака

Таблиця також свідчить, що найбільшими були шанси на обрання пари членів НАЗК Хавронюк-Тищенко.

Плюсами позначено тих кандидатів, за яких висловлювалися члени комісії під час обговорення; плюси, обведені колом – результати неофіційного рейтингового голосування.

Водночас через вимогу декількох членів комісії про обрання Рябошапки (проти якого, в свою чергу, виступили три члени комісії) голосування так і не розпочалося, в роботі комісії було оголошено перерву.

Примітно, що таблиця спростовує звинувачення на адресу Віктора Шлінчака та Лесі Шевченко, які лунали у вівторок, про те, що названі члени комісії діяли синхронно з представником Мін'юсту Наталією Севостьяновою – їхнє голосування щодо низки кандидатів було відмінним, хоча Рябошапці всі троє справді поставили значно нижчий бал.

Наступна спроба обрати двох членів НАЗК відбудеться у вівторок ввечері, засідання призначене на 18.00.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.