Рим відкликає посла з Єгипту через смерть італійського студента

Неділя, 10 квітня 2016, 13:49

Влада Італії вирішила відкликати свого посла з Єгипту для проведення консультацій.

Відповідне рішення ухвалено в неділю, 10 квітня, повідомляє Repubblica.

Повідомляється, що до таких кроків італійський уряд вирішив вдатися після того, як більше ніж два місяці тому в Єгипті загинув італійський студент Джуліо Реджені, а влада Єгипту досі не надала інформації щодо обставини смерті громадянина Італії.

"Ми хочемо тільки одного: правду про те, що трапилося з Джуліо", - заявив міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні.

Водночас єгипетська влада відмовляється передати італійським слідчим всю інформацію по цій справі. Понад те, Італія заявляє про постійні перепони з боку Єгипту, які місцева влада чинить італійським слідчим, які намагаються зʼясувати обставини трагедії на місці, у Каїрі. Італія, зокрема, звинувачує єгипетську владу в постійному стеженні за італійцями і в тому, що єгиптяни навіть не приховують свої дії.

Також відомо, що за словами представника прокуратури Єгипту Мустафи Сулеймана, що небажання єгипетської сторони передати записи телефонних розмов Реджені, пов’язано з тим, що це було б порушенням конституції країни.

Варто додати, що 28-річний італієць Джуліо Реджені, який навчався в британському Кембриджському університеті, працював над дисертацією про незалежні єгипетські профспілки. Він зник 25 січня в центрі Каїра, після чого його тіло з ознаками тортур було знайдено через дев'ять днів на околиці столиці Египту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.