Біля берегів Італії врятували сотні мігрантів, які прибули з Єгипту

Четвер, 7 квітня 2016, 14:34

Італійська берегова охорона повідомила про те, що в четвер було врятовано понад 300 мігрантів з човна, який прямував з Єгипту.

Про це повідомляє Reuters.

За словами представника італійської берегової охорони, мігранти і раніше прибували з Єгипту в минулому, але з цієї країни прибувало набагато менше людей, ніж з Лівії, яка є головним відправним пунктом для мігрантів, які прибувають до Європи так званим центральним середземноморським маршрутом міграції.

Повідомляється, що італійська берегова охорона та іспанський літак європейського прикордонного агенції Frontex відреагували на сигнал про порятунок від човна, в якому знаходилось 156 чоловіків, 51 жінка і 107 неповнолітніх.

"Мігранти, які перебували на човні прибули з Сирії, Єгипту, Сомалі, Еритреї, Ефіопії, Палестини, Лівії, Судану і Коморських островів", – йдеться в інформації берегової охорони.

Повідомляється також, що врятовані мігранти прямували в порт Кротоні в Південній Італії, який знаходиться близько в 770 морських миль від узбережжя Північного Єгипту.

Раніше повідомлялося, що берегова охорона Італії відзначає різке збільшення кількості мігрантів, врятованих біля берегів цієї країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.