РФ хоче обговорити з НАТО підготовку Альянсом українських військових

Вівторок, 19 квітня 2016, 14:57

У Міністерстві закордонних справ РФ заявили, що мають намір обговорити на засіданні ради Росія-НАТО підготовку інструкторами Альянсу українських військових.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє сайт російського відомства.

Захарова зазначила, що ініціаторами відновлення роботи ради Росія-НАТО стали країни Альянсу. За її словами, задум НАТО нібито полягав у тому, щоб присвятити засідання звинуваченням на адресу РФ з приводу подій в Україні.

"Що стосується стану справ в Україні, то ми погодилися обговорювати цю тематику для того, щоб поставити перед країнами НАТО принципові питання про підтримку ними антиконституційного перевороту в Києві в лютому 2014 року, відношення до агресивних проявів націоналізму і неонацизму, непропорційне застосування сили через протести мирного населення на Донбасі і в інших регіонах країни, участі натовських інструкторів у підготовці українських силовиків для ведення війни проти власного народу", - сказала Захарова.

Як повідомлялося, НАТО буде обговорювати ризиковані військові маневри Росії і пов'язані з цим питання на засіданні Ради РФ-НАТО, яке відбудеться 20 квітня.

Раніше повідомлялося, що на першому з моменту припинення співпраці засіданні Ради Росія-НАТО обговорюватиметься питання української кризи і військової прозорості.

Рада НАТО-Росія була утворена у 2002 році, щоб налагодити довірчі зв'язки між недавніми супротивниками в холодній війні. В останній раз вона скликалась на дипломатичному рівні влітку 2014 року.

НАТО відмовився від продовження діалогу з Москвою, після того як Росія анексувала півострів Крим і стала відкрито підтримувати збройних сепаратистів на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.