НАТО обговорить ризиковані маневри військових літаків РФ

Вівторок, 19 квітня 2016, 14:25

НАТО буде обговорювати ризиковані військові маневри Росії і пов'язані з цим питання на засіданні Ради РФ-НАТО, яке відбудеться 20 квітня.

Про це повідомляє Wall Street Journal.

Минулого тижня США повідомили про небезпечні маневри військового бомбардувальника Су-24 та російського вертольота біля есмінця "Дональд Кук" в Балтійському морі.

Через кілька днів Пентагон заявив про те, що російський винищувач російський Су-27 здійснив небезпечне перехоплення літака-розвідника США в міжнародному повітряному просторі в небі над Балтійським морем.

Раніше повідомлялося, що на першому з моменту припинення співпраці засіданні Ради Росія-НАТО обговорюватиметься питання української кризи і військової прозорості.

Рада НАТО-Росія була утворена у 2002 році, щоб налагодити довірчі зв'язки між недавніми супротивниками в холодній війні. В останній раз вона скликалась на дипломатичному рівні влітку 2014 року.

НАТО відмовився від продовження діалогу з Москвою, після того як Росія анексувала півострів Крим і стала відкрито підтримувати збройних сепаратистів на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.