В Естонії пройдуть навчання ВПС НАТО

Понеділок, 18 квітня 2016, 15:02

У повітряному просторі Естонії у вівторок розпочнуться дводенні навчання країн НАТО Ramstein Alloy.

Про це повідомляє Postimees.

"Метою навчань є розвиток співробітництва Військово-повітряних сил країн, які беруть участь в охороні повітряного простору країн Балтії", - повідомили в прес-службі Головного штабу Сил оборони Естонії.

Навчаннями будуть керувати як з авіабази Емарі, так і з борту літака-розвідника НАТО Е-3 з системою AWACS.

Льотчики країн НАТО будуть відпрацьовувати ведення повітряного бою, пошук і супровід літака, який не виходить на зв'язок, наведення літаків на ціль.

В околицях авіабази в Емарі будуть проведені навчання з рятування потерпілого аварію літака та його екіпажу. У них візьмуть участь пілоти вертольота департаменту поліції і прикордонної охорони AW 139.

У навчаннях візьмуть участь винищувачі ВПС Іспанії Eurofighter Typhoon, Польщі F-16, дислоковані в Емарі винищувачі F-16 з Бельгії, літаків НАТО з системою AWACS Е-3 і транспортний літак С-27 ВПС Литви, а також винищувачі F-18 ВПС Швеції і Фінляндії, які не є членами НАТО.

Командувач ВПС Естонії Яак Таріен  висловив задоволення присутністю літаків Фінляндії та Швеції.

"Приємно усвідомлювати, що участь у навчаннях цієї серії ВПС країн-партнерів НАТО стало традицією", - зазначив він.

Навчання ВПС країн НАТО під загальним найменуванням BRTE (Baltic Region Training Event) проводяться з 2008 року в усіх балтійських країнах. З 2016 року маневри проводяться під новою назвою - Ramstein Alloy.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.