Євродепутат: розмови між Росією і НАТО не означають відміну санкцій проти РФ

Середа, 20 квітня 2016, 15:20

Відновлення роботи комісії Росії-НАТО не говорить про зміну позиції Європи щодо конфлікту на сході України і про появу можливості відміни санкцій проти Російської Федерації за агресію проти України.

Про це заявила очільниця фракції "зелених" у Європарламенті Ребекка Хармс, коментуючи проведення сьогоднішнього засідання ради, повідомляє прес-служба євродепутата.

Коментуючи сьогоднішнє засідання комісії Росія-НАТО, яке стало першим від 2014 року, Хармс наголосила на важливості цього кроку і на тому, що відновлення роботи ради потрібне для створення ефективного переговорного майданчика між Росією та Альянсом.

"Це перше засідання Ради Росія-НАТО є важливим кроком. Роль ради повинна полягати в тому, щоб зменшити напруженість і забезпечити майданчик для обговорення конкретних військових питань", - заявила Хармс.

"Сьогоднішня зустріч не повинна бути витлумачена як політичне послання про те, що Європа змінює свою чітку позицію щодо конфлікту в Україні. Головною метою у цьому питанні має залишатися реалізація мінських домовленостей. Санкції ЄС проти Росії повинні зберігатися до тих пір, поки Росія не виконає свої зобов'язання та поки не виведе своїх військовослужбовців і зброю зі Східної України", – наголосила євродепутат.

Раніше повідомлялося, що на першому з моменту припинення співпраці засіданні Ради Росія-НАТО обговорюватиметься питання української кризи і військової прозорості.

Рада НАТО-Росія була утворена у 2002 році, щоб налагодити довірчі зв'язки між недавніми супротивниками в холодній війні. В останній раз вона скликалась на дипломатичному рівні влітку 2014 року.

НАТО відмовився від продовження діалогу з Москвою, після того як Росія анексувала півострів Крим і стала відкрито підтримувати збройних сепаратистів на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: