Генсек Ради Європи закликав скасувати заборону діяльності Меджлісу

Вівторок, 26 квітня 2016, 18:03

Генеральний секретар Ради Європи вважає, що заборона діяльності Меджлісу кримськотатарського народу є загрозою для всіх кримських татар, і закликає "владу Криму" відмінити це рішення.

Про це йдеться у заяві генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, оприлюдненій на сайті організації.

"Я дуже стурбований рішенням, ухваленим судом Сімферополя, про оголошення Меджлісу кримськотатарського народу "екстремістською організацією" і заборону його діяльності", – відзначив він.

Генсек Ради Європи нагадав, що у нещодавно підготовленому звіті делегації Ради Європи йшлося про те, що потенційна заборона діяльності Меджлісу "означатиме новий виток репресій проти кримських татар".

На думку експертів РЄ, таке рішення може "значно збільшити ризик подальшого відчуження кримськотатарської спільноти та ізолювати її від решти населення, яке проживає на півострові".

"…Тому я закликаю відповідні органи вжити необхідних заходів, щоб швидко скасувати це рішення (про заборону діяльності Меджлісу)", – наголосив Ягланд.

Раніше повідомлялося, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.