Віце-прем’єр з євроінтеграції розповіла про свої обов’язки в новому уряді

Середа, 27 квітня 2016, 10:01

Нова посада віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в уряді передбачає, перш за все, роль координатора, який відстежуватиме виконання зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв’ю "Європейській правді".

"Бачу свою роль перш за все як координатора, чи навіть інституту координації зусиль, спрямованих на реформи за нашими зобов’язаннями перед Євросоюзом в рамках Угоди про асоціацію. Я вже кілька разів пояснювала колегам, що термін "євроінтеграція" означає, насамперед, внутрішні зміни", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Друге основне завдання – моніторинг виконання Угоди про асоціцаію. "Тут – роль "просувача", такого собі pusher, який втручається, коли якісь речі провисають, коли міністерства не можуть домовитися", - сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе розповіла, що відтепер крім Урядового офісу з питань європейської інтеграції, який діє в секретаріаті Кабміну, їй підпорядковується департамент з міжнародного співробітництва секретаріату.

Серед головних завдань також євроатлантична інтеграція, тобто робота над поглибленням взаємодії з НАТО заради досягнення тих критеріїв і тих стандартів, які дають можливість вступити до Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.