Глава МВФ назвала інформацію WikiLeaks щодо Греції "маячнею"

Понеділок, 4 квітня 2016, 13:56

Глава МВФ Крістін Лагард заявила, що інформація cайту WikiLeaks про те, що керівники фонду нібито мають намір підштовхнути Грецію до дефолту "просто маячня".

Про це йдеться у листі Лагард на адресу прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса.

Греція зажадала пояснень від МВФ після того, як у ЗМІ просочилася стенограма, яка нібито містить розмову трьох високопоставлених чиновників МВФ від 19 березня, під час якої обговорюють тактику, щоб застосувати тиск на Грецію, Німеччину та ЄС для досягнення угоди в квітні.

"Я вважаю, що ми все ще досить далеко від тієї, узгодженої програми, яку я можу представити нашій Виконавчій раді. Я неодноразово підкреслювала, що ми можемо підтримати тільки ту програму, яка ґрунтуватиметься на реалістичних розрахунках", - йдеться у листі.

"В іншому випадку країна не зможе відновити довіру, маючи на увазі, серед іншого, що Греція незабаром знову буде змушена прийняти ще більше заходів. Звичайно, будь-яке припущення, що співробітники МВФ розглядали питання використання кредитної події як переговорної тактики - це просто нонсенс", - заявила Лагард.

Цього тижня кредитори із ЄС та МВФ відновлять переговори в Афінах з метою укласти угоду, що відкриє додаткові позики та створить підґрунтя для переговорів про довгострокової реструктуризацію боргу.

Переговори вже двічі відкладали із січня через розбіжності серед кредиторів щодо розміру бюджетного дефіциту Греції до 2018 року, а також розбіжностей з Афінами про пенсійні реформи і управління проблемними кредитами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.