Росіяни замінили тіла загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом – ЗМІ

П'ятниця, 8 квітня 2016, 09:55

Через п'ять місяців після катастрофи під Смоленськом тодішній прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск був повідомлений, що росіяни в труну президента у вигнанні Ришарда Качоровського поклали інше тіло.

Про це повідомляє видання Gazeta Polska.

"Вже 24 вересня 2010 року найважливіші люди в польському уряді отримали повідомлення, яке повинно було стати поворотним моментом у вивченні смоленської катастрофи", - пише видання.

Повідомляється, що тодішній посол у Москві Єжи Бахр повідомив польським властям в офіційному листі, що тіло, знайдене в труні Качоровського, належить комусь іншому. Інформація - як зазначено заслуговує довіри.

Видання стверджує, що цю інформацію не передали родині Качоровського, а ексгумація була спеціально заблокована.

"Це скандал, я обурений. Про те, що могли бути які-небудь порушення в процесі ідентифікації тіла президента Ришарда Качоровського його сім'я дізналася тільки восени 2012 року, тобто перед ексгумацією. Раніше ніхто навіть не повідомив сім'ї, що сталася заміна тіл", - сказавши Гневомір Рокош-Кучинський, голова Європейського молодіжного центру та Розвитку місцевої демократії (неурядова організація, яка співпрацює з канцелярією Ришарда Качоровського в Лондоні).

Як повідомлялося, новий уряд Польщі нещодавно поновив розслідування Смоленської катастрофи. 31 березня у варшавському суді у справі про Смоленську катастрофу звинуватили 5 колишніх чиновників.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.