У Польщі сформували прокурорську групу для розслідування Смоленської катастрофи

Вівторок, 22 березня 2016, 08:05

Міністр юстиції Польщі і за сумісництвом генеральний прокурор країни Збігнєв Зебро призначив групу прокурорів, яка розслідуватиме обставини Смоленської катастрофи.

Про це повідомляє Польське радіо.

Відомо, що очолюватиме групу заступник генпрокурора Польщі Марек Пасенек.

До складу групи входять 8 прокурорів. Безпосереднім керівником призначений Марек Кучинський, а його заступником Кшиштоф Схварц. До складу групи увійшли також Бартош Бернат, Єжи Гаєвський, Роберт Беднарчик і Томаш Валчак.

Також відомом, що 4 квітня, після ліквідації військової прокуратури, до групи приєднаються ще два прокурора нинішньої окружної військової прокуратури у Варшаві – Кароль Куприк і Ярослав Калюжний.

"Прокурори, які увійшли до складу групи, будуть звільнені від виконання своїх попередніх службових обов'язків", - цитує видання розпорядження генерального прокурора.

Відтак, з 4 квітня слідство, яке до цього часу проводила окружна військова прокуратура Варшави, буде передане генеральній прокуратурі.

Глави військових і цивільних прокуратур протягом тижня мають передати Генпрокуратурі Польщі документи про розслідування Смоленської катастрофи. 

Нагадаємо, міністр оборони Польщі назвав Смоленську катастрофу терактом.

"Після Смоленської катастрофи ми можемо сказати, що Польща стала першою жертвою тероризму в рамках сучасного конфлікту, який розігрується на наших очах", - заявив він.

Як відомо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Новий уряд Польщі нещодавно поновив розслідування Смоленської катастрофи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.