У ЄП ще не знають, хто доповідатиме про безвізовий для України

Вівторок, 10 травня 2016, 16:43

У Європарламенті ще не надто просунулися у питанні ухвалення законодавства щодо включення України до переліку третіх держав, відносно громадян яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на представника комітету ЄП з громадянських свобод, юстиції на внутрішніх справ.

"Порядок денний наступного засідання комітету, яке відбудеться 23-24 травня, ще не затверджено. Доповідача серед депутатів Європарламенту щодо рекомендацій скасувати для українських громадян візові вимоги також ще не призначено", - розповів співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, 11 травня робоча група Ради ЄС проведе засідання щодо розгляду та затвердження законодавчої ініціативи Єврокомісії скасувати візові вимоги для громадян України, які мають паспорти із біометричними даними, для короткострокових подорожей країнами Шенгенської зони.

В Раді ЄС також повідомили, що на рівні міністрів питання безвізового режиму для України буде розглянуто 20 травня.

Як повідомлялося, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця. Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Виходячи з цього графіку, рішення набуде чинності лише влітку, орієнтовно - в липні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.