Для лібералізації безвізового режиму ЄС з Україною немає перепон - МЗС

Четвер, 5 травня 2016, 11:13

Перешкод для лібералізації безвізового режиму ЄС з Україною немає, європейська сторона закінчує бюрократичні процедури його впровадження.

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Об'єктивних або суб'єктивних перепон для того, немає, необхідно дочекатися закінчення всіх необхідних бюрократичних процедур у відповідності з правилами ЄС", - сказав Кулеба.

Крім того, він повідомив, що за підсумками зустрічі глав МЗС країн "Вишеградської четвірки" Україна отримала запевнення від цих країн, що вони максимально приєднаються до процесу лібералізації безвізового режиму.

Коментуючи інформацію про намір країн ЄС розробити механізм припинення дії безвізового режиму для всіх країн, з якими він існує, Кулеба повідомив, що цей механізм не створюється спеціально для України, щоб нібито зірвати лібералізацію безвізового режиму.

"Насправді йдеться про створення механізму, який би дозволяв у разі, якщо потік людей через європейські кордони буде становити серйозну загрозу для країн Шенгенської зони, тимчасове – я це підкреслюю, призупинення дії безвізових механізмів. Тобто це суто інструмент тимчасового застосування для управління міграційними потоками", - пояснив дипломат.

Він також підкреслив, що "офіційно на рівні ЄС визнано, що Україна не представляє міграційної загрози з точки зору безвізового режиму, який діє при звичайних умовах".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.