МЗС Латвії: посол РФ перейшов межі, обумовлені дипломатією

Четвер, 12 травня 2016, 15:12

Посол Росії в Латвії Олександр Вешняков не розуміє процесів, що відбуваються в Латвії, а у своїх публічних висловлюваннях переходить межі, встановлені в дипломатичній практиці.

Про це заявив держсекретар Міністерства закордонних справ Латвії Андрій Пілдегович в ході зустрічі з Вешняковим, повідомляє портал LSM.lv.

Держсекретар назвав неприйнятною виражену послом критику щодо внутрішньої і зовнішньої політики Латвії, звинувачення в брехні у зв'язку з виконанням Мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Україні, закиди у фальсифікації історії.

Абсурдною було названо і заяву посла РФ про те, що латвійський уряд обмежує можливості населення отримати інформацію з альтернативних джерел.

Пілдегович висловив розчарування у зв'язку з тим, що, хоча російський посол вже довгий час знаходиться в Латвії, йому не вдалося зрозуміти процеси, що відбуваються в Латвії і її суспільстві. Посла також закликали утриматися від висловлювань, які б сприяли розколу в латвійському суспільстві.

Держсекретар також висловив подив у зв'язку зі спробами Вешнякова створити враження, що розвиток латвійсько-російських відносин гальмується саме політичним вибором Латвії. Він підкреслив, що Латвія завжди виступала за добросусідські відносини з Росією, однак протизаконна анексія Криму і спровокований конфлікт на сході України позначилися на цих відносинах.

Як повідомлялося, МЗС Латвії в четвер викликало російського посла Олександра Вешнякова для пояснень його виловлювань у ЗМІ. В інтерв'ю газеті "Вести Сегодня" Вешняков заявив, що в Латвії і ряді інших країн західного світу спостерігається цілеспрямована демонізація Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.