МЗС вітає резолюцію ЄП щодо ситуації з дотриманням прав кримських татар у Криму

Четвер, 12 травня 2016, 19:43

В Україні вітають ухвалення Європейським парламентом резолюції щодо ситуації з дотриманням прав кримських татар в окупованому Криму.

Про це йдеться у відповідному коментарі МЗС України.

"Важливо, що Європарламент рішуче засудив рішення російської окупаційної влади заборонити Меджліс кримськотатарського народу та вимагає його негайного скасування, вважаючи це рішення системним і цілеспрямованим переслідуванням кримських татар, політично вмотивованою дією, що спрямована на подальше залякування законних представників кримськотатарської громади", - йдеться у повідомленні.

В МЗС зазначили, що Україна вдячна за підтримку Європарламентом ідеї застосувати санкції до осіб, причетних до заборони діяльності Меджлісу, а також за заклик до інституцій ЄС надати фінансову підтримку діяльності Меджлісу.

"Європарламент закликав негайно домагатися мирної реінтеграції окупованого Криму у правове поле України відповідно до норм міжнародного права і в черговий раз підтримав ініціативу щодо створення міжнародного механізму ведення переговорів щодо відновлення українського суверенітету над Кримом у форматі "Женева плюс" за безпосереднього залучення ЄС", - наголошується у повідомленні.

"Ми високо цінуємо незмінну чітку і послідовну підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України в умовах триваючої російської агресії, а також за особливу увагу до долі кримських татар та громадських активістів в окупованій АР Крим", - додали в МЗС.

Як повідомлялося, Європарламент у четвер схвалив резолюцію, яка закликає ЄС поширити санкції на осіб, причетних до заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: