ООН закликала Грецію не утримувати під вартою дітей-мігрантів

Понеділок, 16 травня 2016, 17:57

В Організації Об'єднаних Націй закликають Грецію припинити утримувати дітей-мігрантів під вартою.

Про це заявив спеціальний доповідач ООН з прав мігрантів Франсуа Крепо, повідомляє Reuters.

Представник ООН, зокрема, наголосив на тому, що влада Греції має припинити затримання дітей-біженців та дітей-мігрантів під вартою у камерах, протягом кількох тижнів, як це відувається зараз.

За словами Крепо, утримування дітей, які перебувають у поліцейських дільницях протягом більш ніж двох тижнів без доступу до вулиці, є "травматичним і проблемним" досвідом.

"Діти не потрібно затримувати протягом тривалого часу (нині дітей утримують при поліцейських дільницях до 16 діб)", – додав Крепо під час інспекційної поїздки по Греції.

"Утримувати людей під вартою потрібно лише у тому випадку, якщо вони являють собою небезпеку і це повинно бути документально доведено. Не можна робити цього лише на підставі припущень", – наголосив він.

Крепо закликав владу Греції розробити "обґрунтовану і ефективну систему опіки та піклування для неповнолітніх без супроводу і збільшити пропускну здатність притулків для них".

Раніше повідомлялося, що управління Верховного комісара ООН у справах біженців заявляє про призупинення деяких свої операцій в Греції через те, що центри для прийому біженців "перетворились на слідчі ізолятори".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.