В УВКБ ООН грецькі центри для біженців порівняли зі слідчими ізоляторами

Вівторок, 22 березня 2016, 14:12

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців заявляє про призупинення деяких свої операцій в Греції через те, що центри для прийому біженців "перетворились на слідчі ізолятори".

Про це повідомляє Associated Press.

Таке рішення в УВКБ ООН обґрунтовують серйозною стурбованістю ситуацією в так званих гарячих точках з прийому мігрантів на території Греції.

Так, в УВКБ ООН заявляють, що грецькі центри прийому біженців "тепер стали слідчими ізоляторами" Європейського Союзу для висилки людей до Туреччини.

За словами прес-секретар УВКБ Мелісси Флемінг, в Управлінні виступають проти обов'язкового затримання біженців.

Вона також додала, що в УВКБ ООН стурбовані тим, що Греція не має достатніх можливостей для налагодження процесу роботи з мігрантами згідно з міжнародним законодавством.

Також повідомляється, свою стурбованість щодо дотримання прав дітей в угоді ЄС-Туреччина щодо реадмісії мігрантів вже висловила ЮНІСЕФ.

Так, організація зауважує, що в угоді діти, які становлять 40 відсотків від загальної кількості мігрантів, які опинилися в Греції, жодним чином не згадуються.

Як повідомлялося, ЄС та Туреччина досягли угоди, покликаної зменшити потік мігрантів до Європи. Згідно з угодою, країни ЄС почнуть повертати мігрантів, які прибули після 20 березня, до Туреччини з 4 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: