Німеччина готова повністю забезпечити себе енергією з відновлюваних джерел - ЗМІ

Понеділок, 16 травня 2016, 20:41

За допомогою відновлювальних джерел Німеччина вже може повністю забезпечити свої потреби в енергії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані Agora Energiewende, дослідницького інституту в Берліні.

Так, за даними інституту, минулої неділі вироблення енергії на сонячних і вітряних електростанціях в Німеччині досягла максимуму у 45,5 ГВт при попиті країни в 45,8 ГВт.

В результаті такого перенасичення внутрішнього ринку електроенергії, ринкові ціни на електрику протягом 15-ти хвилини перебувад в діапазоні негативних значень і досягли мінус € 50 за 1 МВт.

"Подібні випадки вкрай важливі, оскільки комусь зрештою доведеться йти з ринку в зв'язку з перенасиченням ринку енергії. Тепер необхідно інвестувати в технології для перспективи, які допомогли б зберігати енергію, що не булв викуплена через надлишок пропозиції", - цитує видання аналітика Bloomberg New Energy Finance Монне Депраетра.

За його словами, наразі потрібно інвестувати в електромережі інтерконекторів. Це довзолить оперативно перекидати іншим клієнтам надлишки енергії.

Агенство відзначає, що у всій Європі відбувається безпрецедентне зростання "зеленої енергетики".

У Німеччині таке різке зростання було спровоковане політикою Ангели Меркель, яка хотіла побороти монополію вугільних і газових електростанцій. Наприколад в Данії вже 140% загальнонаціонального попиту на енергію виробляється за допомогою відновлюваних джерел. Втім, Депраетер вважає, поки що очікувати повного переходу на відновлювані джерела поки не слід, так як вони залежні від природи, а "енергію виробляти потрібно завжди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.