Швеція може відмовитися від розвитку атомної енергетики

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 09:40

Швеція найближчим часом може відмовитися від подальшого будівництва АЕС, оскільки новий уряд оголосив про створення коаліційної угоди про відмову від розвитку атомної енергетики.

Про це пише Українська енергетика.

Обидві сторони – соціал-демократи та Партія зелених − домовилися створити комісію, яка б підготувала країну до 100-відсоткової залежності від відновлюваних джерел енергії.

Колишній уряд Швеції, коаліція з чотирьох партій, ще в 2009 році оголосив, що нові реактори можуть бути побудовані для заміни застарілих. Нова ж влада, хоча й має деякі розбіжності з цього питання (соціал-демократи все ж вважають, що атомна енергетика буде необхідна в найближчому майбутньому, а Партія зелених хоче протягом наступних чотирьох років бачити більше реакторів вже закритими), схиляється до поступової повної відмови від використання атомної енергетики.

Однак поки жодних планів і строків реалізації цього плану не було оголошено.

Обидві партії говорять про необхідність подальшого обговорення планів у цьому напрямку, щоб швидше визначитися з термінами їхньої реалізації.

Нагадаємо, що 2 жовтня новим прем'єр-міністром Швеції було призначено представника Соціал-демократичної партії Стефана Льовена. Уряд має бути сформовано 3 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: