Майбутній єврокомісар з енергетики закликає до диверсифікації енергопостачання

Четвер, 2 жовтня 2014, 09:59

Євросоюз має диверсифікувати поставки енергоносіїв, вважає кандидат на посаду єврокомісара з енергетики Мігель Аріас Каньєте.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на заяву майбутнього єврокомісара під час слухань у Європарламенті 1 жовтня.

"Якщо ми диверсифікуємо джерела за такої конкуренції та будемо розвивати альтернативну енергетику, побудуємо кращі системи, то зможемо забезпечити енергетичну незалежність", - заявив Каньєте.

Каньєте відзначив пріоритетність "Південного потоку", який, за його словами, "гарантує нам (Євросоюзу. - Ред.) повну енергетичну безпеку".

Майбутній єврокомісар також підкреслив важливість з'єднання газових шляхів всередині Євросоюзу, закликавши до регіонального співробітництва для організації реверсних потоків газу. Він також закликав країни Балтії приєднатися до газових систем інших членів ЄС.

Каньєте висловився на підтримку створення європейського енергетичного ринку, "який правильно функціонує" завдяки забезпеченню "повної конкуренції у сфері ціноутворення".

Раніше "Європейська правда" писала про те, що Польща пропонувала ідею створення європейського енергетичного союзу у якості альтернативи залежності від російського газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.