90% мігрантів прибувають до ЄС за допомогою контрабандистів

Вівторок, 17 травня 2016, 15:00

Девʼять з десяти мігрантів, які прибувають до Європи, потрапляють до країн ЄС за допомогою організованих злочинних угруповань.

Про це йдеться у спільному звіті, підготовленому Європолом та Інтерполом.

За оцінками експертів, річний обсяг контрабанди мігрантів у 2015 році у грошову вираженні становив від 5 до 6 млрд доларів США.

Такі обсяги дозволяють говорити про те, що доставка мігрантів до Європи стала одним з найприбутковіших видів кримінальної діяльності у Європі.

Встановлено, що проїзд 90% мігрантів до країн Європейського Союзу забезпечили якраз контрабандисти.

Повідомляється, що в основному незаконне перевезення мігрантів забезпечують слабо повʼязані між собою злочинні угруповання, які координують діяльність по заданому маршруту, організатори, які для організації перевезення мігрантів використовують свої корупційні звʼязки на місцевому рівні або особисті контакти.

"Незаконне ввезення мігрантів - це багатонаціональний бізнес з підозрюваними, що походять з більш ніж 100 країн. Підозрювані у незаконному ввезені мігрантів, як правило, мають, або мали зв'язки з іншими видами злочинності", – йдеться у доповіді.

Також за інформацією Євпрополу та Інтерполу, мігранти, які їдуть в ЄС є вразливими до примусової праці чи сексуальної експлуатації, оскільки вони повинні погасити свої борги перед контрабандистами.

У звіті наголошується, що існує велики ризик того, що терористи можуть можуть використовувати міграційні потоки для того, щоб вперше потрапити до країн ЄС, або повернутися сюди знову.

Раніше повідомлялося, що кількість мігрантів, які прибули на грецькі острови в квітні, скоротилася на 90% порівняно з попереднім місяцем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.