Консультативна місія ЄС відкриває представництво у Львові

Вівторок, 17 травня 2016, 18:31

Консультативна місія ЄС з реформування сектору цивільної безпеки, яка офіційно розпочала свою роботу в Україні в грудні 2014 року, відкриває своє представництво у Львові.

Про це заявив голова місії Кястутіс Ланчінскас, повідомили у прес-службі організації.

"КМЄС рада можливості активізувати свою діяльність у Львівській області. Місія вже має позитивний досвід роботи в регіоні завдяки проекту в Самборі. Ми розуміємо, що громадяни України прагнуть реформ і ми тут саме заради того, щоб підтримати їх", - сказав Ланчінскас.

У Самборі минулого року почався процес реформування міськвідділу поліції. Сьогодні туди завітала делегація депутатів Європарламенту, які входять до бюджетного комітету і приїхали до України оцінити ситуацію з використанням коштів ЄС.

Євродепутат Інге Гресле, член Європейської народної партії наголосила, що проект у Самборі - це позитивний приклад реформи поліції, який є  "тільки першим кроком", за яким мають слідувати сталі дії.

"Процес реформування в Україні повинен бути посилений. Цяробота має продовжуватися, і вона може тривати  за наявності достатньої політичної волі. Ми повинні прагнути розслідування економічних злочинів", - сказала вона.

Консультативна місія ЄС надає консультації, тренінги та обладнання з метою підтримки реформування правоохоронних та судових органів України таких як: Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція,  Генеральна прокуратура, Служба безпеки України, Національне антикорупційне бюро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.