Консультативна місія ЄС направляє спостерігачів для тестування прокурорів

П'ятниця, 4 вересня 2015, 20:02

Консультативна місія ЄС поглиблює співробітництво з Генеральною прокуратурою і направляє команди спостереження до центрів тестування для забезпечення відкритого і прозорого відбору прокурорів.

Про це заявив керівник адміністративного апарату консультаційного компоненту з питань юстиції Консультативної місії ЄС Роберт Бойєр.

"Консультативна місія ЄС є рішучим прихильником реформи прокуратури. Ми співпрацювали разом з Генеральною прокуратурою у розробці процедури тестування, яке стартує завтра в 5 центрах по всій Україні", - сказав Бойєр.

За його словами, відповідно до стандартів ЄС, це тестування буде проводитися у відкритий і прозорий спосіб, аби гарантувати, що нові місцеві прокуратури отримають найкращих людей, що будуть управляти новими офісами.

Для того, щоб гарантувати, що кожен кандидат отримає справедливий шанс, і що процес дійсно буде відкритим і прозорим, відповідно до узгоджених правил, Місія разом з Генпрокуратурою та неурядовою організацією ОПОРА направлять команди спостереження до всіх центрів тестування.

"Місія продовжуватиме підтримувати і допомагати Генеральній прокуратурі у прагненні до змін, оскільки ці реформи мають вирішальне значення для реформування країни в цілому, особливо у сфері юстиції", - зазначив Бойєр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.