Консультативна місія ЄС може створити представництва в регіонах

П'ятниця, 15 травня 2015, 12:42

Україна та Євросоюз розглядають можливість створення додаткових представництв Консультативної місії ЄС в регіонах, а також здійснення спільних патрулів.

Про це йшлося на зустрічі керівництва МВС із представниками Євросоюзу в Україні, повідомляє сайт МВС.

"Під час зустрічі сторони обговорили питання підвищення рівня співпраці з консультативною місією Євросоюзу. Зокрема, йшлося про можливість розширення стратегічних та тактичних можливостей місії у сфері надання допомоги МВС у процесі реформування", - йдеться у повідомленні.

Учасники зустрічі також розглянули можливість введення додаткових представництв місії в регіонах України для проведення тренінгів серед особового складу, а саме - керівників середньої та вищої ланки.

Окремим питанням сторони обговорили можливість здійснення спільних патрулів та підготовки особового складу шляхом створення тренувального центру. Як приклад, у Львові проходили спільні тренування польських та українських прикордонників.

Нагадаємо, з 1 грудня 2014 року розпочала роботу Консультативна місія Євросоюзу з питань реформування МВС з мандатом на два роки.

Експерти радять українській владі у питаннях створення надійних і ефективних служб безпеки, які допоможуть зміцнити верховенство права в Україні. Мова йде, зокрема, про допомогу в реформуванні поліції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.