В Європарламенті призначили доповідача щодо безвізового режиму з Україною

Фото
Понеділок, 23 травня 2016, 15:56

Доповідачем Комітету Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, який є профільним у питаннях безвізового режиму між Україною та ЄС, у понеділок призначено представницю Європейської народної партії (ЄНП) Марію Габріель.

Про це повідомляється на сайті європейської інституції.

Варто зауважити, що Габріель, яка представляє в Європарламенті Болгарію, є також доповідачем щодо безвізового режиму між ЄС та Грузією та двосторонньої угоди щодо скасування віз між ЄС та Перу.

 

ЄС також має призначити доповідачів у комітети, які повинні надавати свою думку (сommittee for opinion) - комітет зовнішніх справ та комітет із правових питань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що доповідачем щодо безвізового режиму для України буде представник Європейської народної партії (ЄНП), члени якої неодноразово висловлювалися на підтримку скасування віз для українців.

Як відомо, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця. Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Водночас, як повідомляла "Європейська правда",  деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю Європравді посол в України ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

В п’ятницю ввечері від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.