Глава МВС Латвії: не можна зволікати з безвізовим для Грузії і України

Субота, 21 травня 2016, 13:09

Європейський союз не повинен зволікати з рішеннями про скасування візового режиму для Грузії і України.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс, повідомляє портал Delfi.

Як повідомила радник міністра Дайга Холма, на нараді щодо пропозицій Єврокомісії про скасування візового режиму для громадян України, Грузії, Туреччини і Косово Козловскис підтримав якнайшвидше введення цього механізму.

Особливо він виділив Грузію і Україну, які виконали всі попередні умови.

"Ми повинні бути послідовними у своїх діях і рішеннях, тому що мова йде про виконання критеріїв, які самі ми і висунули", — нагадав Козловскіс.

Як повідомлялося, Європейська комісія, попри скептичні заяви окремих країн-членів ЄС, розраховує, що Україна ближчим часом отримає безвізовий режим.

Як повідомляла "Європейська правда",  деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю Європравді посол в України ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

В п’ятницю ввечері від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.